Maksimum MINI, Maksimum Heyecan!

By on 02 Şubat 2014

Paceman ailesinin 2 kapılı versiyonu olan MINI Cooper Paceman S ALL4, dört kapılı abilerinden hafif kasa yapısı ve kıvraklığı ile dikkatleri üzerine çekiyor! Sportif ve çevik kasa yapısı ile MINI ailesinin en gözde üyesi olarak kabul gören Paceman S’i bu haftaki test köşemizde konuk edelim dedik… Umarım sizde okurken zevk alırsınız…

DSC02481TASARIM

Paceman’ın dış tasarımında ilk bakışta göze hitap eden en önemli farkı bizce özellikle yandan bakıldığında güçlü omuz çizgilerini, uzatılmış kapılar ve coupé tipi eğimli tavan çizgisi! MINI tasarım felsefesinin sportif ruhunun son parçası olan Paceman S’in ön tasarımında ise Paceman için yeniden güncellenen klasik MINI altıgen krom çerçeveli ızgara bölümü ve yine krom çerçeve ile zenginleştirilmiş geniş Led farlar otomobile şıklık kazandırmış… Bununla birlikte tampon üzerine yerleştirilmiş 4 bölümden oluşan ince hava girişleri ve alt tamponda yer alan 2 hava girişi de Paceman S’in ön tasarımına asilik katmış.

DSC02489Otomobilin kaslı yapısını güçlendiren koyu renkli marşbiyeler Paceman’e sağlam bir ifade kazandırmış! Aracın tasarımsal anlamda diğer yeniliği ise yan çamurluk üzerinde yer alan sinyaller oluşturmuş… Cooper S modelleri için özel olarak tasarlanan bu sinyaller ile Paceman S’in spor otomobil oluşu pekiştirilmiş. Paceman’ın arka tasarımına bakacak olursak, dikdörtgen şeklini andıran ve krom çerçeveler ile zenginleştirilen arka stoplar da çok şık olmuş…  Ayrıca dış tasarımda kullanılan entegre tavan spoyleri ve çift egzoz çıkışı da Paceman S’in sporcu ruhunu çok iyi yansıtmış!

DSC02482KONFOR VE İÇ MEKÂN

Aslına bakarsanız Paceman’ın iç tasarımında diğer MINI modellerinden farklı olarak gözümüze çarpan tasarım göremedik… Genelde ufak dokunuşlar ile zenginleştirilen iç tasarımda öne çıkan kapı ceplerini ve merkezi ray sistemini öne çıkaran şık koyu Anthracite çerçeve ortam aydınlatmaları olmuş. Buna paralel olarak 2 kapı olmasına karşın otomobilin içine ve arkaya oturduğunuzda kendimizi ferah bir alanda bulduk! İç mekânda MINI Paceman’a özel olarak tasarlanmış olan merkezi ray sistemi sayesinde, eşyalar ray sistemine tutturulup ileri veya geri olarak hareket ettirebiliyor!

DSC02483Test aracımızda yer alan ve opsiyonel olarak sunulan paslanmaz çelik pedallar ve ayak dayama yerleri de bizce çok şık olmuş… Ayrıca orta bölümde yer alan ve kullanımı oldukça ergonomik olan otomatik klima sistemi de yerinde tasarlanmış! Bununla birlikte Paceman’da standart olarak Bluteooth, USB girişi, Radyo ve MP3 çalar sistemlerine de yer verilmiş.

DSC02486PERFORMANS VE YAKIT EKONOMİSİ

MINI Cooper S Paceman ALL4’ün yüksek performanslı Powertrain motor düşük devirlerde yüksek tork sağlarken, 1.6 litre 4 silindir hacmine sahip benzinli motoru  260 Nm’lik muhteşem tork oranı bize 184 beygirlik bir güç sundu! Elbette bu beygir&tork oranlarıyla bu otomobilin performansını hissetmeniz inanılmaz bir duygu! Spor sürüş modunda gaza bastığımız anda verdiği motor sesine paralel olarak ALL4 dört çeker sisteminin de etkisiyle MINI Paceman S’i kullanmak inanılmaz bir keyifti bizim için…

DSC02488Ancak bu kadar performanslı bir motoru kullanırken sakın bu otomobilin yakıt sarfiyatının yukarılarda olduğunu düşünmeyin! Bilakis test süremiz boyunca şehir içi trafiğinde kullandığımız Paceman 8.9 litrelik yakıt sarfiyatıyla da bizi kendine hayran bıraktı. Elbette seri ve agresif kullanımlarda bu yakıt değeri 10 litrelere kadar da çıkabildiğini belirtmeden geçmeyelim!

DSC02490GÜVENLİK

Yüksek güvenlik ekipmanlarını kullanıcılarına standart olarak sunan MINI Cooper S Paceman’da, Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS) ve Viraj Fren Kontrolü (CBC), Elektronik Fren Kuvveti Dağılımı (EBD), Standart bir özellik olan Dinamik Denge Kontrolü (DSC), Dinamik Çekiş Kontrolü (DTC), sürücü-yolcu-yan ve perde hava yastıkları ve Otomatik Denge Kontrolü + Yol Tutuş (ASC+T) standart olarak sunuluyor! Bizce bu kadar agresif bir otomobil için güvenlik her şeyden önemli olmalıydı ve MINI bunu başarmış…

DSC02484FİYAT

Test aracımız olan MINI Cooper S Paceman ALL4’ün anahtar teslim satış fiyatı 127.955 TL’dir.

DSC02480SONUÇ

Agresif ve adrenalini yollarda hissetmek isteyenlerin yeni tercihi olan MINI Cooper S Paceman ALL4, MINI efsanesinin ne denli yol kat ettiğini test süremiz boyunca bana bir kez daha kanıtladı! Özellikle S modellerinde çok daha yakından hissettiğim bu agresif duygu beni oldukça heyecanlandırdı…

Yerden yüksek kasa yapısıyla 4×4 ruhunu çok iyi yansıtan MINI Cooper S Paceman ALL4 ile trafikte yol almak bana keyif verdi. MINI fanatiklerinin yeni tercihi olma yolunda da emin adımlarla ilerleyen Paceman S, gerek malzeme kalitesi gerekse de tok duruşuyla benden tam not aldı! Ancak bu hızlı makineyi kullanırken size tavsiyem emniyet kemerinizi takmayı sakın unutmayın… Şimdiden bu aracı alacaklara keyfi bol kazasız sürüşler dilerim.

 

YORUM FARKI
HAKAN ALKAN
twitter.com/alkanhkn

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir