- TOYOTA GAZOO Racing WRC’de 4. Kez Üst Üste Markalar Şampiyonu Oldu
- Yeni Nesil MINI Ailesi Dönüşümünü Tamamladı
- Thierry Neuville ve Martijn Wydaeghe İkilisi 2024 WRC Dünya Pilotlar Şampiyonu Oldu
- Fenerium Ürünleri Ford Trucks Özel Tasarım F-MAX Araçları ile Türkiye Yollarına Çıkıyor
- Yeni eSprinter ile Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’da Elektrikli Dönüşüm Başlıyor
- Hyundai’den Yenilikçi Bir Elektrikli SUV Mobilitesi: IONIQ 9
- Volkswagen’in Şehirli Elektriklisi ID.4 Satışa Sunuldu
- PEUGEOT, 7 Koltuklu SUV Modeli 5008 ve E-5008’i Türkiye’de Satışa Sundu
- İş Dünyasındaki Kadınların Başarılarına Yeni Bir Rol Model; “Didem Aras’ın Başarılarla Dolu Yolculuğu”
- BYD Türkiye, Altı Modelle Heyecan Verici Yeni Dönemini Başlatıyor
TAYSAD Sosyal Fayda İçin İşbirliği Çalışmaları Başlattı
371 şirketin üye olduğu TAYSAD, otomotiv tedarik sanayi üretiminin yüze 65’ini ve ihracatının da yüzde 70’ini temsil ediyor. Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği TAYSAD üyesi şirketler artık sadece kar etmek; daha çok ihracat yapmak; müşteri memnuniyeti yaratmak değil, topluma sosyal fayda ile de katkı sunmak istiyor.
Üyelerinin yüzde 25’inin sosyal sorumluluk çalışmalarını aktif yürütüyor olması ve konunun yeni çağın ihtiyaç çalışması olarak sektörde fark edilir olması üzerine TAYSAD, “sosyal sorumluluk projesi üretmenin” doğru metotlarını keşfetmek amacıyla üye şirketlerinin ilgili birim yöneticilerini, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve uzman STK yöneticileriyle buluşturdu.
Bu amaçla düzenlenen Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) işbirliğinde Özel Sektör – Sivil Toplum İşbirliği Paneli geçtiğimiz günlerde TAYSAD’da yapıldı. Panelde TAYSAD üyeleri arasında yapılan sivil toplum çalışmalarının sonuçları da paylaşıldı. TAYSAD üyesi şirketler, sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almayı “olmazsa olmaz” olarak görüyorlar.
Panelde, özel sektör- sivil toplum işbirliğinin öneminden bahsedilerek bu tür işbirliklerinin sosyal fayda yaratmadaki rolüne değinildi. Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının geleceğine dair öngörülerin de paylaşıldığı oturumda, TAYSAD üyelerine ilham verebilecek işbirlikleri, ortaklıklar ve modeller üzerinde duruldu.
Panelin açılış konuşmasını yapan TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, “sanayicilerin ancak belli bir aşamada sosyal sorumluluk konularıyla ilgilenmeye başladıklarına” vurgu yaparak, TAYSAD üyelerinin o aşamaya çoktan gelmiş olduklarını ve bu konuda daha önemli roller almak için arayış içinde olduklarını söyledi. Baybalı, TAYSAD’ın dernek olarak çalışma hedeflerinde doğrudan sosyal sorumluluk projeleri olmamasına rağmen; iki sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerini aktardı: “Atma Değerlendir Meslek Okullarını Güçlendir -ADMOG” adlı projeyle fabrikalar, hibe edebilecekleri ölçü aletlerini ya da yenileyecekleri hala kullanılabilir makine ve ekipmanlarını meslek liselerine bağışlıyor. Böylece öğrenciler, o makine ya da ekipmanları kullanarak bilgilerini pekiştirebiliyor. “20 Bin Kariyer” projesinde ise, otomotiv tedarik sanayinin tercih edilen bir meslek olmasını sağlamaya yönelik okullarda ve fuarlarda sempozyumlar yapılıyor. Hedefin 20 bin olarak ifade edilmesinin nedeni, 20 binin bir simge olması: Otomotiv sanayiinde, farklı araç türleri ortalama 20 bin parça bir araya getirilerek üretiliyor.
Panelin ilk bölümünü Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı TÜSEV Genel Sekreteri, Tevfik Başak Ersen yönetti; katılımcılar Özel Sektör Gönüllüleri Derneği ÖSGD Koordinatörü Başak Güçlü, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy, Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer ve Borusan Holding, Kurumsal İlişkiler Direktörü Şule Yücebıyık oldu.
0 comments