- Fenerium Ürünleri Ford Trucks Özel Tasarım F-MAX Araçları ile Türkiye Yollarına Çıkıyor
- Yeni eSprinter ile Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’da Elektrikli Dönüşüm Başlıyor
- Hyundai’den Yenilikçi Bir Elektrikli SUV Mobilitesi: IONIQ 9
- Volkswagen’in Şehirli Elektriklisi ID.4 Satışa Sunuldu
- PEUGEOT, 7 Koltuklu SUV Modeli 5008 ve E-5008’i Türkiye’de Satışa Sundu
- İş Dünyasındaki Kadınların Başarılarına Yeni Bir Rol Model; “Didem Aras’ın Başarılarla Dolu Yolculuğu”
- BYD Türkiye, Altı Modelle Heyecan Verici Yeni Dönemini Başlatıyor
- Koçaslanlar, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Sektörüne Güçlü Bir Giriş Yapıyor
- Otokar Pick-up Pazarına Foton Tunland İle Güçlü Bir Giriş Yapıyor
- IONIQ 5 N Türkiye’de
Dövizdeki Kur Artışları İle İşte Markaların Açıkladığı Zamlar
Son iki haftalık periyot içerisinde gündemin bir numaralı maddesi olan döviz dalgalanması Türkiye’yi farklı alanlarda ek tedbirler almaya itti. Elektronik alanında alınan Amerikan mallarını boykot kararını farklı alanlardaki üreticiler Türk Lirası üzerinden alışveriş hamleleriyle destekledi.
Gün içerisinde bukonuyla ilgili önemli bir adım atan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu, ikinci el araç alımlarında TL ile satış işleminin gerçekleştirileceğini duyurdu. Madalyonun diğer yüzünde ise değiştirilemez gerçeklerden birisi olan zamlar bizi bekliyor. Bunun ilk ibaresini BMW’nin yüzde 30’luk zam hamlesiyle zaten gün içerisinde almıştık. Premium üreticilerde daha çabuk hissedilmesi bir nebze de olsa normal karşılanan bu değişim görünüşe göre diğer sınıflara da indirgenmek üzere. Hyundai ve Renault gibi markaların gün içerisinde resmi sayfalarında yer alan fiyat bölümünü “güncelleniyor” olarak değiştirmesiyle başlayan furyaya kısa süre içerisinde diğer isimler de dahil oldu.
Gün içerisinde iPhone üzerinden hararetli bir şekilde süre gelen tartışmalar devam ederken kurdaki bu değişimin bazı üreticiler tarafından listelere yansıtıldığını görebiliyoruz. BMW’nin yüzde 30 şeklinde belirlediği çıta Renault, Toyota, Volkswagen ve Honda gibi markalarda yüzde 10 ile yüzde 20 arasında değişimler gösteriyor. Renault cephesi üzerinden baktığımızda geride bıraktığımız gün ile bugün arasında 15.000 TL‘ye varan ciddi bir değişim söz konusu.
Buna göre Symbol’ün giriş seviyesindeki fiyatı 77.150 TL’den 84.650 TL’ye, Clio’nun ise 68.900’den 81.150 TL‘ye yükselmiş olduğunu görebiliyoruz. Hyundai’nin ürün gamındaki giriş seviyesi olan i10 modeline baktığımızda ise 82.450 TL‘lik etiket fiyatı karşımıza çıkıyor. Nisan ayında test Highline donanım paketiyle test konuğumuz olan 1.0 litrelik Volkswagen Polo ise, 95.600 TL’den 126.300 TL‘ye yükselmiş durumda. Polo’nun an itibarıyla en baz versiyonunun 95.000 TL olması da altı çizilmesi gereken detaylardan. SEAT cephesine baktığımızda Ibiza’nın 97.700 TL‘den, Leon’un ise 107.700 TL‘den başlayan fiyatlarla alıcı bulduğu dikkat çekiyor. Honda’nın en çok tercih edilen modellerinden Civic HB 136.300 TL, Civic Sedan 114.100 TL‘lik rakamlarla satış noktalarında yer alıyor. Bu hafta içerisinde Opel ve diğer markalardan da resmi değişiklikleri yapmasını bekliyoruz.
– Yeni bilgiler ortaya çıktıkça liste güncellenecektir.
0 comments