- Fenerium Ürünleri Ford Trucks Özel Tasarım F-MAX Araçları ile Türkiye Yollarına Çıkıyor
- Yeni eSprinter ile Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’da Elektrikli Dönüşüm Başlıyor
- Hyundai’den Yenilikçi Bir Elektrikli SUV Mobilitesi: IONIQ 9
- Volkswagen’in Şehirli Elektriklisi ID.4 Satışa Sunuldu
- PEUGEOT, 7 Koltuklu SUV Modeli 5008 ve E-5008’i Türkiye’de Satışa Sundu
- İş Dünyasındaki Kadınların Başarılarına Yeni Bir Rol Model; “Didem Aras’ın Başarılarla Dolu Yolculuğu”
- BYD Türkiye, Altı Modelle Heyecan Verici Yeni Dönemini Başlatıyor
- Koçaslanlar, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Sektörüne Güçlü Bir Giriş Yapıyor
- Otokar Pick-up Pazarına Foton Tunland İle Güçlü Bir Giriş Yapıyor
- IONIQ 5 N Türkiye’de
ROTA, BUÜ ile Üniversite-Sanayi İşbirliğine Adım Attı
ROTA markası ile üretim yapan NSK Otomotiv Sanayi Tic. A.Ş. ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) arasında üniversite-sanayi birlikteliğini geliştirmek hedefiyle işbirliği anlaşması imzalandı. Yapılan işbirliği ile bilimsel araştırma, eğitim-öğretim ve uygulama alanlarında ortak projeler yürütülecek.
NSK Otomotiv Sanayi Tic. A.Ş. firması ile BUÜ arasında üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen protokol sayesinde ortak Ar-Ge ve Ür-Ge projelerinin gerçekleştirilmesi, tarafların sahip olduğu laboratuvar imkânlarının ortak kullanılması, ihtiyaç duyulan eğitim araçlarının karşılanması ve sektörde karşılaşılan sorunlara bilimsel çözüm yollarının bulunması hedefleniyor. NSK Otomotiv aynı zamanda ilgili alanlarda eğitim gören öğrenciler için staj desteği de sağlayacak. İşbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile NSK Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Mehmet Kazangil arasında BUÜ rektörlük binasında imzalandı. Törende BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve firma yöneticileri de hazır bulundu.
NSK Otomotiv; ROTA markası ile ticari araçlar, zirai araçlar, iş makinaları ve bazı diğer sektörler için direksiyon, süspansiyon, hidrolik ve dövme parçaların üretimini yapıyor. NSK Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Mehmet Kazangil BUÜ ile bilimsel işbirliği yapacak olmaktan dolayı büyük bir onur duyduklarını belirtti.
Şirket olarak Ar-Ge odaklı çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Mehmet Kazangil, üniversite ile yapılan işbirliği çerçevesinde Ar-Ge konusunda daha verimli projeler hazırlayacaklarına inandıklarını kaydetti ve şöyle devam etti: “Üç yıllık bir ar-ge çalışması ile 2021 yılında hidrolik parçaların üretimine başladık. Bu ürün grubunda başta Türk Traktör olmak üzere hali hazırda uzun yıllardır çalıştığımız traktör fabrikalarından yeni projelerde çalışmaya başladık. Traktörler için hidrolik orta kol ve direksiyon silindirlerinin OEM ve aftermarket tarafında satışlarına başladık. 2022 yılı itibari ile ticari araçlar için direksiyon silindiri siparişlerini de almaya başladık. Bu yıl üretimine başladığımız bu ürün grubunda ciromuzu arttırmak istiyoruz. İlerleyen yıllarda hidrolik ürün grubu için yeni fabrika kurmayı da planlıyoruz.” Şirketin; Karacabey, Bursa’da iki üretim tesisi; İstanbul, Sao Paulo ve New Jersey’de üç satış ve pazarlama ofisi bulunduğuna değinen Kazangil, ihracat odaklı çalıştıklarını ve 100’den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına bugüne kadar onlarca projeye imza attıklarını ve bu çerçevede her türlü teklife de açık olduklarını vurguladı. Üniversite-sanayi işbirliği çerçevede yapılan her çalışmanın aynı zamanda toplum ve ülke yararına yapılacak bir faaliyet olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Üniversiteler her zaman için toplum yararını gözetmeli. Bu işbirlikleri aracılığıyla yürütülecek bilimsel çalışmaların çıktılarının topluma yansıtılması gerekiyor. İşbirliği için firmamıza ve bu alanda çalışacak akademisyenlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Sonuçlarının da ülkemiz ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.
0 comments