Peugeot Başkanı Vincent Rambaud: “Peugeot Marka dinamiği”

By on 12 Mart 2012

Merhaba ve gerçek bir yenilenme anı için Peugeot’ya hoş geldiniz!

Bu 2012 Cenevre Fuarında 5 yeni modelin dünya prömiyerini gerçekleştiren Peugeot markası için gerçekten olağanüstü bir an.

Peugeot’nun gamda yükseliş ve uluslararası büyüme stratejisini her biri kendi tarzında besleyen ve bu stratejinin ortaya konmasının hızlandığını kanıtlayan 5 yeni model.

2012 yılında lansmanı yapılan ve Peugeot kimliğini, bu eşsiz etkinlik ve coşku bileşimini tam anlamıyla somutlaştıran 5 yeni model.

Öncelikle 4008, yeni SUV modelimiz.

Sağlamlık yönünden dünyanın en iyi 4×4 araçlarından bir tanesi ve aynı zamanda Peugeot tasarımının duru dışavurumu.

4008 Rusya, Arjantin ve Kuzey Afrika’daki satışlarla bizim uluslararası büyümemizin en önemli kozunu oluşturacak.

Ardından, 508 HYbrid4, gamımızın üçüncü HYbrid4 modeli.

Bildiğiniz gibi, dünyanın ilk dizel hibrid teknolojisi ve hibrid teknolojilerinin en performanslısı.

Aynı araçta 100 gramdan daha az CO2 salımı ve ZEV modu ile ayrıca 200 beygir gücü ve 4×4 seçeneğinden faydalanmayı sağlayan gerçek bir otomobil devrimi söz konusu.

Bu model, Peugeot’nun gamda yükselişinin mükemmel bir hızlandırıcı faktörü!

Ve elbette dünyada ilk kez Cenevre’de vitrine çıkardığımız 208 !

208 inanılmaz bir meydan okuma.

2 serisi efsanesinin içinde yer alması gerekiyordu,

205, 206 ve 207’nin büyüsünü yeniden bulmak ve aynı zamanda gerçek bir çağ atlamasını gerçekleştirmek, geleceğe atılmak.

Bu Marka’nın yeni hedeflerinin kalbinde yer alan Peugeot’nun 2 serisinin yenilenmesi,

Onu nasıl yaptık?

Evet, bu yenilenme, her seferinde gerçek bir başarı oluşturan somut, belirgin, ölçülebilir unsurlara dayanıyor :

Sürüş deneyimi, mimari, çevresel, ergonomik yönlerden olduğu kadar, mobil teknolojiler anlamında da yenilenme, yani otomobilinin direksiyonunda dış dünyayla iletişim kurmanın yeni şekli.

208, işte bunların hepsi.

Her rakam bir marifeti ifade ediyor.

Ve göreceksiniz, bu marifetlerin her biri, bu projenin hizmetine sunulan Marka’nın titizlik ve ekinliğini simgeliyor.

Ancak 208, bunun çok daha ötesinde,

Deneyim, yaşanmışlık, duygulardan da yararlanarak geliştirildi.

Sadece rasyonel şekilde kavranamayan, gizemli bir tür simyanın bir sonucu,

Bu kendiliğinden tüm duyularımıza hitap eden bir simya.

208, bakılması gereken,

Dokunulması gereken,

Hissedilmesi gereken,

Kullanılması gereken

Çağrıştırdığı coşku, enerji ve heyecanı tam anlamıyla hissetmek için kendisiyle bütünleşilmesi

gereken bir otomobil.

Ve işte şimdi sizlerle tüm bunları paylaşacağız.

Xavier Peugeot & Gilles Vidal : 208, YENİLENME

Xavier Peugeot – Ürün Direktörü:

208, en başından itibaren gerçek bir nesil sıçraması kaydeden bir araç gerçekleştirmek için Peugeot tarafından bugüne dek hazırlanmış olan en iddialı şartname.

208’i oluşturmak için, 2 serisinin başarısını oluşturan kuralları yeniden gözden geçirme, onları “yeniden yaratma” iradesiyle bazı prensipleri alt üst etme konusunda tereddüt etmedik.

Geniş uluslar arası müşteri kesimine yönelik bu modelle, basit bir tasarım ve donanım değişikliğinin ötesine gidiyoruz ve değişen dünyanın oyuncusu olacak bir ürün sunarak gerçek bir modernlik sıçraması gerçekleştiriyoruz.

208’deki yenilikler şunları bir araya getiriyor :

–              kompaktlık,

–              çevresel performans,

–              yeni sezgisel ergonomi

–              ve çağdaş tasarım

 

Gilles, tasarım boyutunu bize biraz açar mısın…

Gilles Vidal – Stil Müdürü :

–              Gerçekten de, Peugeot tasarımının YENİLENMESİ, yeniden yaratılması otomobilin şartnamesinin bir bölümünü oluşturuyordu. Markanın tasarımının yeni nesline temsil eden 208’i çizmek için tüm tutkumuzu ortaya koyduk. 208 yeni estetik kodlarımızı temsil ediyor ve yüceltiyor. Araç, hem saf hem de sofistike, heykelsi ve göz alıcı tarzıyla, ilk bakışta baştan çıkarmaya hazır görünüyor.

 

–              Peugeot için güçlü ve özgün yeni tasarım temaları ilk kez 208’de gözler önüne seriliyor:

 

Son derece teknik çizimli havada asılı izlenimi veren küçük radyatör ızgarası, hafiflemeyi ve yakıt tüketimindeki azalmayı ifade ediyor. Verimli ve performanslı motor seçeneklerine gönderme yapıyor.

 

o             LED’li ışıklı imza yenilikçi bir sahnelemeye konu oluyor.

             Önde Peugeot’nun karizmatik aslan bakışını gece ve gündüz vurgulayan bir çizgi ile yeniliyor.

             Arkada, üç pençeli Peugeot ışıklı imzası karoseri ile mükemmel şekilde bütünleşen son derece orijinal bumerang şeklindeki stop bloğu içinde şekilleniyor…

             İçeride, ayrıca camlı tavanı çerçeveleyen iki mavi kuyruklu yıldız yer alıyor.

 

–              208, aynı zamanda birbirinden oldukça farklı 3 ve 5 kapılı iki versiyon demek; özellikle tamamen özel bir profile sahip 3 kapılı versiyonu doğrudan SR1 konsept modelden hareketle geliştirilen heykelsi ve atletik kasa ayanları ile dikkat çekiyor:.

 

–              208 ile kompakt şehir modelini yeniden oluşturmak istedik :

 

o             208’in çizgisi, hem atletik ve heykelsi ve hem de baştan çıkarıcı gövde tasarımından kaynaklanan bu özel erkeksi/kadınsı simya ile ön plana çıkıyor.

 

o             Hem dinamik hem de kompakt duruşu, 208’in doğal niteliklerini çağrıştırıyor: Çevik, hafif ve enerji dolu bir otomobil.

 

o             Öte yandan, yenilikçi bir mimari ve ergonomi sunan sürücü bölümüyle iç mekânı da yeniden tasarladık. Bu mimari, hafif, zarif ve tutkulu bir torpido paneli çizmemize olanak verdi. İç mekân tasarımı, direksiyon simidinin, vites kollarının dekorları veya  havalandırma ızgaralarının gergin çizimi gibi belirgin, heykelsi ve sofistike detaylarla zenginleştirildi.

 

–              Nihayet, 208’in tarzı ürün yeniliklerini, değerlerini, vaatlerini anlatıyor, ve tasarım da zaten buna yarıyor.

 

 

 

Xavier Peugeot :

Teşekkürler Gilles.

208 Marka’nın yeni estetik kodlarını temsil ediyor ve yüceltiyor.

İçte olduğu gibi dışarıda, stil mesajımızın merkezinde, ancak 208 ile, aynı zamanda şunların da altını çizmek gerek…

o             Dış stilin yenilik sözünü güçlendiren iç mekan ile…ergonomik YENİDEN DOĞUŞ. Kullanımı kolaylaştırmak için tamamen yeniden düşünülmüş sürücü bölümü, benzersiz ve çok yenilikçi küçük direksiyon simidi, göz hizasında görünntüleme ekranı ve versiyonların % 80’inde bulunan dokunmatik ekran .

o             YENİDEN YARATILAN SÜRÜCÜ BÖLÜMÜ, çünkü Gilles Vidal tarafından yaratılan iç ve modern ambiyans ve özellikle küçük direksiyon simidiyle sunulan yeni ergonomi ile, sürücü yepyeni atak sürüş duyumlarını tecrübe ediyor.

o             110 kilogram daha hafif bir otomobil ile aynı zamanda MİMARİ YENİDEN DOĞUŞ, dışında küçük ama içinde daha büyük olmayı başaran bir otomobil çünkü arka koltuklar 5 cm.lik bir diz mesafesi sergiliyor.

 

o             Son olarak, 4 somut örnek ile çevresel YENİDEN DOĞUŞ :

             Selefine göre 34 gram C02’lik etkileyici bir kazanç.

 

             87gramlık CO2’de başlayan bir gam ile e-HDI teknolojisinin genelleştirilmesi.

 

             Sadece 99 ve 104 gram CO2 emisyonuna sahip 1.0l ve 1.2l benzinli 3 silindirli yeni motor neslinin başlatılması.

 

             Son olarak çevreye saygılı tasarım alanında, 208’in plastik parçalarının % 25’i yeşil malzemelerden oluşuyor.

Anlamış olacaksınız, 208 stratejik bir model.

Dönemiyle kesinlikle uyumlu, erkeksi / kadınsı simyasıyla ön plana çıkan 208 sadece her zaman başarıya endeksli olan 2 serisini kodlarını yenilemekle kalmıyor, fakat aynı zamanda bütün Peugeot markasını da yeniliyor. .

Vincent Rambaud – 208 Hedefleri ve konseptler

208 projesinde bizi harekete geçiren tutkuyu gördünüz.

Bu tutkuyu besleyen ve aşılması gereken zorlu sınavlar var :

– Avrupa’da, potansiyel olarak Peugeot satışlarının % 40’ı ve B sınıfında liderliğin yeniden kazanılmasına yönelik bir model,

– Avrupa dışında, uluslararası pazarlarda özellikle Brezilya’da bir yıldan daha kısa dönemde yapılacak ticari lansmanı ile küreselleşme stratejimizin hizmetinde olan bir araç.

208, aynı zamanda, yazılmaya ve Peugeot’nun gamda yükseliş stratejisini beslemeye ve hızlandırmaya devam edecek bir tarih.

Sizi 208 tarafından somut hale gelen gamda çıkış ve yeniden doğuşun iki simgesi olan özel iki konsept etrafında bir macerayı, gerekli olanla coşkunun hikayesini paylaşmaya davet ediyorum :

–              Aynı anda geçmişe göz kırpma ve radikal olarak yeni bir efsanenin sportif yeniden doğuşu olan 208 GTI konsepti,

–              Ayrıca dış derisinde olduğu kadar iç kabininde de kesinlikle sofistike, kesinlikle özel şık ve şehirli bir yeniden doğuş olan 208 XY konsepti.

 

Sizlere teşekkür ediyorum ve henüz sadece konsept olduğunu hatırlatacağım bu iki otomobili keşfetmeniz için sizi bırakıyorum…

 

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir