- TOYOTA GAZOO Racing WRC’de 4. Kez Üst Üste Markalar Şampiyonu Oldu
- Yeni Nesil MINI Ailesi Dönüşümünü Tamamladı
- Thierry Neuville ve Martijn Wydaeghe İkilisi 2024 WRC Dünya Pilotlar Şampiyonu Oldu
- Fenerium Ürünleri Ford Trucks Özel Tasarım F-MAX Araçları ile Türkiye Yollarına Çıkıyor
- Yeni eSprinter ile Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’da Elektrikli Dönüşüm Başlıyor
- Hyundai’den Yenilikçi Bir Elektrikli SUV Mobilitesi: IONIQ 9
- Volkswagen’in Şehirli Elektriklisi ID.4 Satışa Sunuldu
- PEUGEOT, 7 Koltuklu SUV Modeli 5008 ve E-5008’i Türkiye’de Satışa Sundu
- İş Dünyasındaki Kadınların Başarılarına Yeni Bir Rol Model; “Didem Aras’ın Başarılarla Dolu Yolculuğu”
- BYD Türkiye, Altı Modelle Heyecan Verici Yeni Dönemini Başlatıyor
Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de Sıra Dışı Gala
Kültür sanat aktivitelerine ev sahipliği yapmasıyla farklılaşan Borusan Oto Dolmabahçe, sıra dışı bir tiyatro oyununun galasına sahne oldu. Yazar ve yönetmen Can Bora’nın kurduğu tiyatro ve dans topluluğu “berika”nın ikinci oyunu KAM’ın galası, sanat ve iş dünyasından davetlilerin katılımıyla Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de gerçekleştirildi. Tiyatro Sahnesinde “Green Box” tekniğinin kullanıldığı, Goncagül Sunar, Yunus Günçe, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Halil İbrahim Irklı ve Can Bora’nın rol aldığı KAM isimli oyun; şehir hayatından bunalıp doğa içinde kamp yapmaya giden ve burada bir şamanla karşılaşan dört arkadaşın hikayesini anlatıyor. Müzikleri Mabel Matiz, kostüm tasarımı ise Selim Baklacı tarafından hazırlanan oyun büyük beğeni topladı.
Şehrin merkezindeki konumuyla dikkat çeken Borusan Oto Dolmabahçe, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmasıyla da modern kent yaşamında aktif bir mekân olarak farklılaşıyor. Son olarak sıra dışı bir tiyatro oyununun sahnelendiği Borusan Oto Dolmabahçe, İstanbullu sanatseverleri bir araya getirdi. Günümüz yaşamında kişiyi gerçeklikten koparan dijital sahteliğin, şaman kültürü ile harmanlanarak anlatıldığı bir tiyatro oyunu olan KAM, 3 Nisan Cuma günü Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de izleyicilerle buluştu.
Yazar ve yönetmen Can Bora’nın kurduğu tiyatro ve dans topluluğu “berika”nın ikinci oyunu KAM, adını Şaman kültüründeki hekim büyücüden alıyor. Sözcük, “kamaşmak – bir araya gelmek” ve “dilek, mutluluk, yüzyıl, çağ” gibi anlamlar da taşıyor. Şehir hayatından bunalıp doğa içinde kamp yapmaya giden ve burada bir KAM’la karşılaşan, aslında “özgürleşmek isteyen” dört arkadaşın hikâyesinin anlatıldığı oyun, tiyatro sahnesini Green Box perdesi ve kameralar ile bir film stüdyosuna dönüştürüyor.
Türkiye’de daha önce ilk kez Can Bora tarafından uygulanan teknikle, kamera tarafından sahnedeki oyuncuların canlı görüntüsü, bilgisayar sayesinde yapılan eşzamanlı montaj ile başka bir görüntünün üzerine yapıştırılarak ekranlara yansıtılıyor. Seyirci tiyatro sahnesinde bir film çekimini görürken, ekranda ise filmin son halini görüyor ve sahnede ya da ekrandaki görüntülerden hangisinin gerçek olduğu izleyicinin sorgulamasına bırakılıyor. Can Bora tarafından yazılan ve yönetilen oyunda Goncagül Sunar, Yunus Günçe, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Halil İbrahim Irklı ve Can Bora rol alırken oyunun müzikleri Mabel Matiz, kostümleri ise Selim Baklacı tarafından hazırlandı.
0 comments