- Petlas, Prestige Sport ile Premium Segmentte İddialı
- Türkiye’de Yılın Otomobili Seçiminde 42 Model Yarışacak
- Koçaslanlar’dan Bayram Yolculuğu İçin Önemli Araç Bakım Uyarısı
- Ford Otosan, Ankara Akyurt’ta Yeni Yedek Parça Dağıtım Merkezi Açtı
- Yeni BMW iX 700 km Varan Menzili ve Yenilenen Tasarımıyla Yollarda
- Volkswagen Ticari Araç’ın eHybrid Modeli Multivan Yenilenen Özellikleriyle Satışa Sunuldu
- Volkswagen’in Premium SUV modeli Yeni Tayron Satışa Sunuldu
- Hyundai Motor Türkiye Elektrikli Araç Üretimine Hazırlanıyor
- 530 km Menzilli BYD TANG Türkiye’de Satışa Sunuldu
- Premium Segmentte 2024’ün Lideri Bir Kez Daha Mercedes-Benz
Borusan Otomotiv Motorsport Türkiye Pist Şampiyonası’nda 3 Otomobil İle Yarışacak

Türkiye Pist Şampiyonası 2014 sezonu 5’inci ayak yarışları 1-2 Kasım tarihleri arasında Intercity İstanbul Park Pist’inde gerçekleşecek. Süper Grup’ta ve Takımlar Şampiyonluğu’nda liderliğini sürdüren Borusan Otomotiv Motorsport, bu sezon ilk kez BMW 320 TC ve 2 BMW 320 si olmak üzere toplam 3 otomobili ile TPŞ’de mücadele edecek.
Türkiye Pist Şampiyonası 2014 sezonunun tamamlamasına 2 yarış kala Takımlar Şampiyonası’nda, Levent Kocabıyık ile Süper Grup’ta liderliğini sürdüren Borusan Otomotiv Motorsport, İstanbul Park Pisti’nde gerçekleşecek 5’inci ayak mücadelesinde Takımlar Şampiyonası’ndaki avantajını korumak için 3 aracıyla boy gösterecek. Sezon başından bu yana Süper Grup’ta BMW 320TC ile Levent Kocabıyık ve BMW 320 si ile İbrahim Okyay’la yarışan takımda, bu kez “1” kapı numarası ile yarışan Levent Kocabıyık’a 2 farklı pilot eşlik edecek.
BMW320si ‘ların direksiyonunda kim olacak?
Bu yarışta Levent Kocabıyık dışında start alacak diğer pilotlar, 2014 ETCC’de 3 kez podyum gören ve 2008,2009,2010 ve 2011 yıllarında 4 kez TPŞ şampiyonu olan usta pilot Aytaç Biter ile takım adına kalan son iki yarışta start alacak olan 2007-2010 yılları arasında Türkiye’de çeşitli markalar adına önemli başarılar ile şampiyonluklar kazanmış ve 2009 yılında İOSK tarafından düzenlenen Rally Enjoy Organizasyonu’nun da şampiyonu olan Fatih Ayhan.
Hafta sonu Türkiye Pist Yarışları ile birlikte Formula Alfa ve Legends Car yarışları da start alacak.
Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları Toshiba, Castrol Edge, Borusan Lojistik ve Glasurit’tir.
0 comments