Ford’dan Sosyal Sorumluluk Projesi

By on 03 Mayıs 2016

Ford’un sosyal sorumluluk projelerine verdiği destek hız kesmeden devam ediyor. Dünya çapında bir sosyal sorumluluk projesi olan Wings for Life Dünya Koşusu’nun Türkiye’deki ana sponsoru Ford oldu. 8 Mayıs Pazar günü tüm dünya ile aynı anda İzmir’de gerçekleştirilecek olan koşunun benzersiz bir bitiş çizgisi var: Yağız Avcı’nın kullanacağı Ford Kuga “Yakalama Aracı”.

Ford, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek omurilik felcinin tedavisine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen dünya çapında bir organizasyonun ana sponsoru oluyor. Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak için kurulan Wings For Life Vakfı’nın düzenlediği Dünya Koşusu’nda Ford Kuga “Yakalama Aracı” İzmir sokaklarında herkesi bu sosyal sorumluluk projesi için koşmaya davet ediyor. Ford ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 8 Mayıs 2016’da İzmir’de yapılacak Wings for Life World Run, İzmir tarihinin en önemli yarışı olmaya aday. Dünya çapında bugüne kadar 40’tan fazla lokasyonda 136.677 kişinin katılım gösterdiği ve 7 milyon Euro’luk bir gelirin elde edildiği organizasyon Türkiye’de ikinci kez, İzmir’de gerçekleştirilecek.

Ford Kuga yakalayana kadar koşacalar

Wings For Life Dünya Koşusu’nun en önemli özelliği, sabit bir bitiş çizgisinin olmaması. Yarışa katılan koşucuların yakalamak için başlangıçtan yarım saat sonra harekete geçecek olan Ford Kuga’nın son yarışçıyı da geçmesiyle yarış son bulacak. Tüm dünya ile aynı anda başlayacak Wings for Life World Run koşusu, İzmir sokaklarında 14:00’da başlayacak ve koşucularının başlamasından yarım saat sonra, Ford Kuga “Yakalama Araçları” tam olarak 15 km/s hızla hareket edecek. Küresel Yarış Kontrolü teknolojisi yardımıyla bütün sürücülerin tam olarak aynı anda hızlanmasını sağlanacak. Ford Kuga araçların yanından geçtiği her koşucu için yarış bitmiş olacak. Yakalanmayan son yarışçı ise Wings for Life World Run’ın galibi olacak. Bu organizasyonun katılım ücretlerinden elde edilecek olan tüm gelir ise omurilik zedelenmelerini tedavilere yönelik araştırmalarda kullanılacak.

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir