- Yeni Nesil MINI Ailesi Dönüşümünü Tamamladı
- Thierry Neuville ve Martijn Wydaeghe İkilisi 2024 WRC Dünya Pilotlar Şampiyonu Oldu
- Fenerium Ürünleri Ford Trucks Özel Tasarım F-MAX Araçları ile Türkiye Yollarına Çıkıyor
- Yeni eSprinter ile Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’da Elektrikli Dönüşüm Başlıyor
- Hyundai’den Yenilikçi Bir Elektrikli SUV Mobilitesi: IONIQ 9
- Volkswagen’in Şehirli Elektriklisi ID.4 Satışa Sunuldu
- PEUGEOT, 7 Koltuklu SUV Modeli 5008 ve E-5008’i Türkiye’de Satışa Sundu
- İş Dünyasındaki Kadınların Başarılarına Yeni Bir Rol Model; “Didem Aras’ın Başarılarla Dolu Yolculuğu”
- BYD Türkiye, Altı Modelle Heyecan Verici Yeni Dönemini Başlatıyor
- Koçaslanlar, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Sektörüne Güçlü Bir Giriş Yapıyor
LASDER, Kış Lastiği Regülasyonuna Uyum Sürecinde Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor…
Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER), birçok Avrupa ülkesinde zorunlu olan kış lastiği uygulamasının Türkiye’de de tam anlamıyla yürürlüğe girmesi ve doğru şekilde uygulanabilmesi için üreticiye ve son kullanıcıya gerekli desteğin verilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü açıkladı.
LASDER Başkanı ve Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman kış lastiği regülasyonlarının uygulanmaya konulması sürecinde, Bakanlık faaliyetlerini destekleyeceklerine, hem üreticilerin hem de son kullanıcının mağdur edilmemesi adına dernek olarak üstlerine düşen sorumlulukları hassasiyetle yerine getireceklerine özellikle dikkat çekti. Bayman: “LASDER olarak son kullanıcılara her şeyden önce can ve mal güvenliği için ilgili yönetmeliğe uygun hareket etmelerini, lastik üreticilerine de kullanıcıların bilinçli seçim yapmalarına destek olmalarını tavsiye etmekteyiz” dedi.
Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER), kış lastiği kullanımının zorunlu hale getirilmesini kapsayan yönetmeliğin uygulamaya konması amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan LASDER Başkanı ve Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman birçok Avrupa ülkesinde zorunlu olan kış lastiği uygulamasının Türkiye’de de tam anlamıyla yürürlüğe girmesi ve doğru şekilde uygulanabilmesi için üreticiye ve son kullanıcıya gerekli desteğin verileceğini vurguladı. Kış lastiği kullanımının önemiyle ilgili olarak kamuoyunun farkındalığını arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bayman, kış lastiği regülasyonlarının uygulanmaya konulması sürecinde, Bakanlık faaliyetlerini destekleyeceklerine, hem üreticilerin hem de son kullanıcının mağdur edilmemesi adına dernek olarak üstlerine düşen sorumlulukları hassasiyetle yerine getireceklerine özellikle dikkat çekti. Bayman: “LASDER olarak tüketicilerin her şeyden önce can ve mal güvenliği için ilgili yönetmeliğe uygun hareket etmelerini, lastik üreticilerinin de tüketicilerin bilinçli seçim yapmalarına destek olmalarını tavsiye etmekteyiz” dedi.
Emniyetli bir sürüş için kış lastiklerinin sadece karlı havalarda değil, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü tüm durumlarda kullanılması gerekiyor. Türkiye’de kış aylarında hava koşullarının sertleşmesiyle birlikte trafik kazalarının %20 oranında arttığı gözlemleniyor. Bu dönemde daha iyi yol tutuş, güçlü çekiş ve kısa fren mesafesi sağlayan kış lastiklerinin kullanımı hayati ve maddi kayıpların önlenmesi adına büyük önem taşıyor.
İçeriğindeki yüksek silika oranı ve özel karışımları sayesinde, ıslak zeminde yol tutuşu kuvvetli olan kış lastikleri; 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyor; özel deseni sayesinde de karlı zeminde ilave çekiş sağlıyor. Bütün bu teknik özelliklerin sonucu olarak, yaz lastikleriyle 50 km/s hızla giden bir aracın fren mesafesi 44 metre iken, kış lastikleriyle bu mesafe 36 metreye kadar düşüyor. Bu kısalan 8 metrelik fren mesafesi de yaklaşık iki binek araç boyuna denk geliyor.
Hava koşullarına göre, yolcu ve yük taşıyan araçların kış lastiklerinin yanaklarında M&S (Mud&Snow – Çamur ve Kar) ve Snowflake (Yoğun kar) markalaması bulunuyor.
0 comments