Merakla Beklenen Alfa Romeo: Giulia!

By on 29 Haziran 2015

2015’te kuruluşunun 105. yıl dönümünü kutlayan İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, lüks orta sınıfta yer alan yeni temsilcisi Giulia’yı tanıttı. Markanın ilk resmi kuruluş günü olan 24 Haziran tarihinde ve yenilenen Alfa Romeo Müzesi’nde ilk gösterimi gerçekleştirilen Alfa Romeo Giulia, yırtıcı tasarımı, yenilenen logosu, arkadan itişli-dört tekerlekten çekişli altyapısı, kusursuz ağırlık dağılımı,  aralarında Ferrari teknolojisi taşıyan performanslı motor seçeneğinin de yer aldığı güç üniteleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

  1. yaşını kutlayan İtalyan otomobil üretici Alfa Romeo, resmi kuruluş tarihi olan 24 Haziran’da markanın yeni nesil model atağının en önemli simgelerinden Giulia’yı gün ışığına çıkardı. Markanın geçmiş, bugün ve geleceğini bir araya getiren ve otomobil deneyiminin en parlak örneklerinden biri olacak yeni modelin tanıtmasıyla birlikte, Alfa Romeo’nun her zaman sürprizlerle dolu tarihinde yepyeni bir sayfa daha açılmış oldu.

Alfa Romeo Giulia, 100 yılı aşkın tarihe sahip İtalyan markasının saygın geçmişini yansıtan Alfa Romeo logosunun yeni versiyonunun kullanıldığı ilk model unvanını da taşımasıyla dikkat çekiyor. 2016 yılının Ocak ayında üretimi başlayacak olan Alfa Romeo Giulia, markayı tanımlayan ve “duyguların mekaniği” mottosunu kazandıran kendine özgü İtalyan tasarımı, son teknoloji yenilikçi motorları, mükemmel 50/50 ağırlık dağılımı, eşsiz teknik çözümleri ve en iyi güç-ağırlık oranı özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Saldırmaya hazır bir kediyi andırıyor

Yeni Alfa Romeo Giulia, birkaç sade dokunuşla kimliğini ortaya koyabilen güçlü ve heykelsi bir genel yapıya sahip. Aracın profilinden doğarak otomotiv tarihinin en ünlü ve tanınmış tasarım öğelerinden biri olan yonca biçimli efsanevi burun kısmına doğru uzayan keskin bir çizgiye sahip Alfa Romeo Giulia’nın, saldırmaya hazır büyük bir kediyi andıracak görünümü dikkat çekiyor. 50/50 ağırlık dengesi ve arkadan çekiş sistemi Alfa Romeo’nun en önemli özelliklerini oluştururken, ağırlığı kusursuz bir şekilde dengelemek için, motor ve mekanik parçalar iki aks arasında sıralanmış bulunuyor. Bu sebeple Alfa Romeo Giulia, çok kısa çıkıntılara, uzun bir motor kaputuna ve ön çamurluklara ve gücün yol üstüne salınan noktasını görsel olarak işaret eden gösterişli arka çamurluklara sahip.

Tüm bunlar zengin –ve bu kategorideki en uzun- aks mesafesine dönüştürülmekle birlikte en kompakt gövdelerden birine sığdırılmıştır. Bu orantılar plan görünüşte dinamik bir elips şekli çizer. Dahası, yuvarlatılmış açılar ve ivmeyi otomobile ileten kaplanmış destekler, şu ana kadar üretilen en güzel otomobillerden biri olan Giulietta Sprint’i andıran “damla şeklinde” bir profil oluşturur.

AR Giulia-3Son teknoloji motorlar

Giulia tanıtımında ön plana çıkan, en güçlü performansa sahip model versiyonu olan dört tekerlekten çekişli Giulia Quadrifoglio, aynı zamanda lüks kompakt sınıftaki rekabete Alfa Romeo markasının güçlü bir yanıtı olacak. Mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği altı silindirli turbo benzinli motora sahip Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, 510 HP’lik eşsiz bir güce sahip. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.9 sn’de tamamlayan Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’nun heyecan verici güç ve tork üreten motoru, elektronik olarak kontrol edilen silindir kapatma sistemine sahip olmasıyla aynı zamanda şaşırtıcı bir yakıt tasarrufu sunabilmektedir. Yeni modelin tüm yeni nesil benzinli ve dizel motorları, bu altı silindirli motor gibi aracın özellikle ön aks ağırlığını düşürmek için tamamıyla alüminyumdan yapılmış olup Alfa Romeo’ya özgü motor sesine sahiptir.

En iyi güç-ağırlık oranı

Kusursuz bir güç-ağırlık oranı sağlamak için Alfa Romeo Giulia’da ultra hafif materyallerin çokça kullanımına özen gösterilmiştir. Örneğin; tahrik mili, kaporta ve tavan için karbon fiber; kapılar ve çamurluklar gibi farklı birçok gövde elemanlarına ek olarak motor, fren ve süspansiyon (ön kapaklar, ön ve arka çerçeveler dâhil) için alüminyum kullanılmıştır. Dahası, arka çapraz elemanlar alüminyum bileşimi ve plastikten yapılmıştır. Toplam ağırlığı azaltmak için, fren sistemi alüminyum parçalar ve karbon seramik plakalar kullanılarak ayarlanmıştır. Ayrıca koltuklar karbon fiber bir yapısal çerçeveye sahiptir.  Tüm bu ağırlık optimizasyonlarına ek olarak, araç zaman içinde kalite, akustik konfor ve aşırı zorlu koşullarda bile yeterli kavrayış sunma bakımından en iyi burulma direncine sahiptir.

Giulia’nın bir özelliği de iki aks üzerinde kusursuz 50/50 dağılımı sağlamak için ağırlık ve materyallerin akıllı yönetimidir. Bu yönetim, Alfa Romeo’ya özgü sürüş memnuniyetini arttırmak için temel bir esastır ve bu sonuca daha ağır elemanların mümkün olan en merkezi konuma yerleştirilmesiyle ulaşılmıştır. İdeal sürüş için süspansiyonlar da ağırlık dağılımı kadar önemlidir.  Alfa Romeo Giulia’da yeni çift salıncaklı süspansiyon ve geliştirilmiş direksiyon sistemi ile hızlı ve hassas direksiyon hâkimiyeti sağlanmıştır. Aracın üstün yol tutuş performansı virajlarda lastiklerin yere tam tutunması ve yanal kuvvetlere karşı direnci ile arttırılmıştır.

Ayrıca üstün direksiyon tepki oranı ile her durumda ve her hızda direksiyon tepkileri doğal ve içgüdüsel olarak sürücüye yansıtılmıştır. Alfa Romeo’ya özgü bu özellik, sabit tekerlek izini köşelerde tutar ve yüksek hızlanmayı mümkün kılar.

Mükemmel sportif sürüşün yeni adı: Giulia

Tasarım, şasi ve süspansiyon yapısı ile materyallerinin seçimi Alfa Romeo’nun mühendislik kültürünün ileri ifadesi olarak her zaman mükemmeli yansıtır. Arka diferansiyelin, torkun her tekerleğe ayrı bir şekilde iletilmesini kontrol etmesini sağlayan çift kavramalı Tork Vektörleme gibi yeni otomobilde yer alan özel teknik çözümlerle kanıtlanmaktadır. Bu şekilde, yola uygulanan güç aktarımı düşük yol tutuşlu alanlarda geliştirilmiştir. Böylece, stabilite kontrol sistemine karşı sürmek zorunda kalınmadan güvenli ve eğlenceli bir sürüşü mümkün hale getirmektedir. Önemli tüm ağırlık optimizasyonlarına ek olarak ani fren tepkisi ve buna bağlı rekor kıran durma mesafesi için stabilite kontrolünü ve geleneksel servo freni bir araya getiren yenilikçi, elektromekanik bir sistem olan Entegre Fren Sistemi de Alfa Romeo Giulia’da kullanılmaktadır.

Alfa Romeo Giulia, sürücünün seçimine bağlı olarak aracın dinamik davranışını değiştiren yenilenmiş Alfa DNA’sına sahiptir. Alfa DNA’sı,  Dinamik (Dynamic), Doğal (Natural), İleri Düzeyde Verimli (Advanced Efficient) (enerji verimliliği modu ilk defa bir Alfa Romeo’da kullanılmıştır) ve elbette yüksek performanslı Quadrifoglio versiyonunda yer alan yarış modlarına sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Giulia’nın yolcu bölmesi özel, etkili Alfa Romeo tasarım unsurlarıyla kalite, güvenlik, donanım ve konfor bakımından en iyi deneyimi sunmaya hazırlanmaktadır. Sürücü odaklı iç mekânda Alfa DNA kontrol grubu ve bilgi-eğlence sistemini ayarlamak için gerekli insan-makine ara yüzü iki basit, kullanıcı dostu düğmeden oluşmaktadır. Tüm ana kontroller ise bilinçli bir şekilde Formula 1 araçlarında olduğu gibi direksiyon üzerinde birleştirilmiş ve kullanıcısına kabin içini daha keyifli bir hale getirmek için tasarlanmıştır.

 

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir