- Yeni Nesil MINI Ailesi Dönüşümünü Tamamladı
- Thierry Neuville ve Martijn Wydaeghe İkilisi 2024 WRC Dünya Pilotlar Şampiyonu Oldu
- Fenerium Ürünleri Ford Trucks Özel Tasarım F-MAX Araçları ile Türkiye Yollarına Çıkıyor
- Yeni eSprinter ile Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’da Elektrikli Dönüşüm Başlıyor
- Hyundai’den Yenilikçi Bir Elektrikli SUV Mobilitesi: IONIQ 9
- Volkswagen’in Şehirli Elektriklisi ID.4 Satışa Sunuldu
- PEUGEOT, 7 Koltuklu SUV Modeli 5008 ve E-5008’i Türkiye’de Satışa Sundu
- İş Dünyasındaki Kadınların Başarılarına Yeni Bir Rol Model; “Didem Aras’ın Başarılarla Dolu Yolculuğu”
- BYD Türkiye, Altı Modelle Heyecan Verici Yeni Dönemini Başlatıyor
- Koçaslanlar, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Sektörüne Güçlü Bir Giriş Yapıyor
Renault Cezayir’de Bir Endüstriyel Proje Başlatıyor…
Renault, Société Nationale de Véhicules Industriel (SNVI) ve Ulusal Yatırım Fonu (FNI) pazarın büyümesini desteklemek amacıyla Cezayir’de otomobil sanayini geliştirmek için bir ortak şirket kurmak amacıyla Cezayir’de bir ortaklık anlaşması imzaladılar (%51 Cezayir tarafı, %49 Renault).
SNVI ve FNI yüzde 51’lik hisseyi sırasıyla yüzde 34 ve yüzde 17 oranında paylaşıyorlar.
Anlaşmada, Cezayir’in Oran şehrinin güney batısındaki Oued Tlelat bölgesinde öncelikle yerli pazara yönelik olarak Renault Grubunun Binek Otomobilleri ile Ticari Araçlarının üretimi için bir fabrikanın kurulması öngörülüyor.
Oued Tlelat bölgesi endüstriyel proje ile ilgili sunduğu ulaşım ağı, nitelikli iş gücü, Oran’a yakınlığı, altyapısı ve arazi uygunluğu gibi avantajları nedeniyle seçildi.
Fabrikanın yıllık üretim kapasitesi başlangıçta 25 bin araç/yıl (7araç/saat) olacak ve daha sonra 75 araç/yıl (15 araç/saat) seviyesine çıkacak. İlk aşamada üretilecek model Yeni Symbol olacak.
Araçların yerlilik oranı Cezayir’de otomobil sanayini geliştirmek üzere aşamalı olarak artacak.
Hedeflenen yerlilik oranına fabrika içinde yapılacak yatırımlarla (saç birleştirme, pres-kalıp ve boyahane) ve fabrikanın dışında özellikle Renault’nun uzmanlık ve deneyiminden yararlanacak olan güçlü bir yan sanayi dokusunun kurulmasıyla ulaşılacak.
Potansiyel yerli yan sanayi firmaları nezdinde Renault uzmanları ile başlatılmış olan bu süreç bir kaç yıl daha devam edecek.
Bu projenin başarıyla yürütülmesi için en önemli unsurlardan biri olan eğitim faaliyetleri Renault know-how ve teknolojisi ile yürütülecek.
Renault, SNVI ve FNI karma ekipleri birkaç aydan beri eğitim programlarının belirlenmesi ve özellikle otomobil mesleklerine yönlendirilecek olan Tlelat/Oran eğitim merkezinin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda çalışıyorlar.
İmza töreninde bir konuşma yapan Euromed-Afrika Bölgesi Operasyonlar Direktörü Jean-Christophe Kugler: « Cezayir’de otomobil sanayini geliştirmek amacıyla bu anlaşmanın imzalanmasına büyük bir mutluluk ve onurla katılıyorum. Renault, Cezayir’de üretim yapan ilk marka olmaktan ve böylece yerli otomobil sanayinin gelişmesine katkıda bulunmaktan gurur duymaktadır» dedi.
0 comments