Renault-Nissan, Diğer Tüm Markalardan Daha Çok Elektrik Motorlu Araç Sattı!

By on 24 Temmuz 2013

Renault ve Nissan tarafından üretilen elektrik motorlu otomobiller bugüne kadar yaklaşık 841 milyon kilometreyi “sıfır salım” ile kat etti; bir başka deyişle dünyanın etrafını 20.000’den fazla kez dolaştılar. Bu da, 53 milyon litre petrol tasarrufu ve doğaya yayılması engellenmiş 124 milyon kg C02 anlamına geliyor.

“Sıfır salımlı araçların yaygınlaştığı çağ başladı,” diye açıkladı Renault-Nissan İttifakı Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn. “Şarj alt yapısı geliştikçe talep de artacaktır ve Sıfır Salım teknolojisine uzun vadede taahhüdümüzü yineliyoruz.”

Renault-Nissan, diğer tüm büyük otomobil üreticilerinin toplamından daha çok elektrik motorlu araç satışı gerçekleştirdi.

İttifak’ın ilk elektrik motorlu aracı bir Nissan LEAF idi ve 2010 yılında, otomobil satışa sunulduğunda, California’da Silikon Vadisi’nde bir mühendis olan Olivier Chalouhi tarafından satın alındı.

100.000’inci araç, Nissan LEAF, Temmuz ayı başında, Georgia eyaletinin Atlanta Kennesaw Üniversite’sinde yüksek lisans öğrencisi olan Allison Howard’a teslim edildi.

Howard “LEAF çok cazip bir fiyata satılıyordu. Benim gibi bir öğrenci tarafından ulaşılabilir bir otomobildi. Kullanması son derece keyifli. Bluetooth teknolojisi ellerimi kullanmadan telefon etmemi sağlıyor. iPhone’umu bağlayıp müzik dinleyebiliyorum. Ayrıca elektrik motorlu bir otomobil olduğu için yakıt harcamam yok.”

Nissan LEAF dünyada en çok satan elektrik motorlu otomobil

71.000 adet kullanıcı tarafından tercih edilen Nissan LEAF, dünyanın en çok satan elektrik motorlu otomobili. LEAF satışları, dünyadaki elektrik motorlu araç satışının yarısına denk geliyor.

Nissan LEAF 2011’de Dünyada Yılın Otomobili, Avrupa’da Yılın Otomobili ve Japonya’da 2011-2012 Yılın Otomobili ödüllerine layık görüldü.

LEAF satın alanların %80’den fazlası başka markalardan geçiş yapıyor ve böylece LEAF pazarın en yenilikçi araçları arasında yer alıyor. Kullanıcılar LEAF’in günlük kullanımda klasik araçlarının yerini aldığını söylüyor.

Nissan LEAF’in en çok sattığı pazarlar yaklaşık 30.000 adet ile ABD, Japonya (28.000) ve Avrupa (12.000).

Nissan LEAF, ABD’nin San Francisco, Seattle ve Honolulu kentlerinde en çok satan 10 araç içinde yer alıyor.

Norveç’te Nissan LEAF araç satışlarında ilk 10’da yer alıyor. LEAF, Nissan’ın en çok satan modeli (2011’de 4.600 adedi aşan satış). Norveç’te elektrik motorlu araçlar, KDV ve otoyol ücretlerinden muaf. Ayrıca otobüslere ayrılmış şeritlere girebiliyorlar ve ücretsiz park edebiliyorlar.

Renault – eksiksiz elektrik motorlu araç ürün yelpazesi ile Avrupa lideri

Renault, 2011 yılının sonunda satışa sunulan ilk modeli olan ve 2012’de Yılın Uluslararası Ticari Aracı seçilen Kangoo Z.E.’nin lansmanından bu yana yaklaşık 30.000 elektrik motorlu araç sattı.

Renault, bugün %61’lik pay ile Avrupa’da elektrik motorlu araç pazarının 1 numarası. Renault’nun Avrupa’da en çok satış yaptığı pazarlar Fransa, Almanya ve İtalya. Renault, Kangoo Z.E.’nin yanısıra sedan modeli Fluence Z.E., iki kişilik şehir aracı Twizy; ve kompakt modeli ZOE’yi satışa sunuyor.

Twizy, 2012 yılında satışa sunulmasından bu yana yaklaşık 11.000 adet satış ile bugün Renault’nun en popüler elektrik motorlu modeli.

Renault ZOE 210 km’den (NEDC) fazla menzile sahip. Söz konusu otomobil, Fransa’da, 7.000 Euro’luk hükümet teşviki düşüldükten sonra 13.700 Euro fiyat ile satışa sunuluyor (pil bedeli hariç). Tüm Avrupa’da ilkbaharda satılmaya başlayan ZOE yaklaşık 5.000 adetlik satış rakamına ulaştı.

Sıfır salımlı bir gelecek

Elektrik motorlu araçların dünya lideri olan Renault-Nissan İttifak’ı, tamamen yenilenebilir enerji kullanılarak yeniden şarj edilebilen otomobiller ile Sıfır Salım bir geleceğe hızla hazırlanıyor.

İttifak’ın elektrik motorlu araçların lityum-iyon pilleri tüm çevre ve güvenlik normlarına uygundur.  Araçlar yetkili satıcıdaki herhangi bir şarj noktasında şarj edilebiliyor veya araç sahibinin garajında ya da park yerinde bir gecede tamamen şarj edilebiliyor.

Renault-Nissan Ortaklığı, elektrikli araçların dünya çapında benimsenmesini hızlandırmak amacıyla hükümet yetkilileri, elektrik şirketleri ve sürücülerin araçlarını %80 kapasite ile 30 dakikadan kısa sürede şarj edebilmeleri için şarj istasyonunu hayata geçirmek üzere çalışan taraflarla işbirliği yapıyor.

 

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir