TANCA’DAKİ RENAULT-NİSSAN FABRİKASI FAS KRALI VI. MUHAMMED TARAFINDAN AÇILDI…

By on 10 Şubat 2012

Renault, Fas’ta 80 yılı aşkın bir süredir devam eden varlığı ile, Tanca limanının Atlantik ile Akdeniz arasındaki stratejik konumundan, gelişmiş ve rekabetçi imalatçı dokusu ve ileri otomobil teknikleriyle eğitilmiş nitelikli iş gücünden yararlanıyor. Açılış töreninde Carlos Ghosn « Renault ve Nissan ile Fas Krallığı  iddialı sanayi geliştirme hedeflerini paylaşıyorlar. Renault ve ortaklarının taahhüdü ve Fas Hükümetinin güçlü desteği sayesinde, fabrikamız dünya otomotiv sanayinin yeni bir referansı haline gelme yolunda ilerleyecek. » şeklinde açıklamada bulundu.

Başarı öyküsünü sürdürmek için yeni bir üretim kapasitesi

Fabrika, iki yeni Entry (Pazara giriş gamı) modelinin üretimi ile faaliyete geçiyor: Ailelelere yönelik Lodgy ve binek versiyonu da bulunan küçük bir ticari araç. Bu üretim tesisi, halen kapasitelerinin sınırında olan Piteşti (Romanya) ve SOMACA (Kazablanka, Fas) fabrikalarında üretilen modellere ek olarak, M0 gamında üretim hacimlerinin artırılmasını ve ürün arzının genişletilmesini sağlayacak. Böylece, Renault Grubu, rakipsiz standart-hizmet / fiyat oranıyla genel kabul ve beğeni gören giriş gamı araçları ile ilgili tüketicilerin yoğun talebini karşılayabilecek.

Kusursuz kalitenin hizmetinde yüksek performanslı bir üretim merkezi

Tanca Fabrikası, Hindistan’daki Chennai Fabrikasının yanı sıra,  Renault ve Nissan’ın küresel büyümesine eşlik ediyor. Renault tarafından yönetilen fabrika, Renault ve Nissan’ın en başarılı endüstriyel uygulamalarını içeren Alliance Production Way-APW (İttifak Üretim Metodları) sisteminden destek alıyor.

Tanca’yı kalite ve performans anlamında en üst seviyede konumlandırmak için önemli bir eğitim sistemi uygulamaya kondu. Renault ve Fas Hükümeti Tanca’da, fabrikanın ve yan sanayi firmalarının çalışanları için % 100 Fas devleti tarafından finanse edilen Otomotiv Sanayi Meslekleri Eğitim Enstitüsü’nü (IFMIA) kurdular. Fransa’da, Flins’deki Global Eğitim Merkezi (Global Training Center-GTC) bu proje kapsamında eğitmenler, yöneticiler ve fabrika teknisyenlerinin eğitilmesi için çalışan 168 kişiyi ağırladı.

Bir karoseri montaj fabrikası için daha önce ulaşılmayan seviyelere düşürülmüş çevre izi

Tamamen yeni bir tasarımla kurulan olan Tanca Fabrikası, Renault grubunun çevre politikası kapsamında faaliyet gösteriyor. Fabrika, Fas Krallığı, Renault ve Veolia Environnement arasındaki benzersiz bir ortaklığın bir sonucu.

CO2emisyonları (yıllık üretim kapasitesi 400 bin araca eşdeğer bir fabrikaya göre) % 98 oranında yani yılda yaklaşık 135 bin ton COazaltıldı. Fabrika doğal ortama endüstri kaynaklı hiçbir atık su salımı yapmayacak, endüstriyel süreçler için su kaynaklarının kullanımı % 70 oranında azaltıldı. Bu sonuçlar, üretimin farklı aşamalarındaki yenilikler, yenilenebilir enerjilerin kullanımı ile aynı zamanda su çevriminin optimize yönetimi sayesinde elde edildi. Bu performans nedeniyle Renault, Avrupa Birliği tarafından düzenlenen beşinci “2011 Avrupa Sürdürülebilir Enerji Ödülleri” organizasyonu kapsamında “Üretim” kategorisinde ödüllendirildi.

Fas’ta Renault

Pazarın lideri Renault, Fas’ta 1928’den beri satış faaliyetinde bulunuyor. 2011 yılında, Renault Grubu iki markası Dacia (pazar lideri) ve Renault (pazar ikincisi) ile % 37 pazar payına sahip oldu. Grup, 64 yetkili satıcıdan oluşan ticari şebekesi ile Fas’taki en büyük otomobil satış ve servis ağına sahip. Renault aynı zamanda Kazablanka’daki Somaca Fabrikasının da sahibi (şirketin hisselerinin %80’i Renault’ya ait).

Renault ve Dacia’nın Fas’taki satış tarihçesi: Renault-Nissan İttifakı

Renault-Nissan İttifakı, merkezi Paris’te olan Renault ile merkezi Japonya’da Yokohama’da olan Nissan arasında kurulmuş olan stratejik bir ortaklık. İki marka birlikte dünyada her 10 araçtan birini satıyor. 1999 yılından beri stratejik ortak olan şirketler, Rus ortakları AvtoVAZ ile birlikte, 2011’de toplam 8,03 milyon araç sattılar. Renault ile Nissan arasındaki bu çok kültürlü İttifak 12 yıl önce kuruluşundan bu yana başta gelişmekte olan pazarlar olmak üzere tüm dünyada önemli ölçüde büyüme gösterdi.

 

 

About Hakan Alkan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir