- Hyundai’den Yenilikçi Bir Elektrikli SUV Mobilitesi: IONIQ 9
- Volkswagen’in Şehirli Elektriklisi ID.4 Satışa Sunuldu
- PEUGEOT, 7 Koltuklu SUV Modeli 5008 ve E-5008’i Türkiye’de Satışa Sundu
- İş Dünyasındaki Kadınların Başarılarına Yeni Bir Rol Model; “Didem Aras’ın Başarılarla Dolu Yolculuğu”
- BYD Türkiye, Altı Modelle Heyecan Verici Yeni Dönemini Başlatıyor
- Koçaslanlar, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Sektörüne Güçlü Bir Giriş Yapıyor
- Otokar Pick-up Pazarına Foton Tunland İle Güçlü Bir Giriş Yapıyor
- IONIQ 5 N Türkiye’de
- Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın Kazananı 18 Yaşındaki Pilot Kerem Kazaz Oldu
- OYDER Otomotiv Kongresi 5 Yıl Aranın Ardından Düzenlendi
Yapay Zeka İş Modellerini Değiştirecek
Yapay zeka, bir bilgisayarın veya bir robotun faaliyetlerini insan beynine benzer şekilde yerine getirme kabiliyeti olarak tanımlanabilir.
Diğer bir deyişle insana benzeyen davranışlar sergileyebilen makinelerdir. Günümüzde şehirlerin yapay zekadan çok daha fazla yararlanmak istediğini biliyor ve bunu devletlerin teknoloji ile ilgili bir politika olarak programlarına aldıklarına şahit oluyoruz.
Yapay Zeka İle Hız ve Güvenlik Artışı
Yapay zeka çok farklı alanlarda kullanılabiliyor. Akıllı evler, akıllı şehirler, akıllı fabrikalar ve akıllı savunma sistemlerin sayısı ve benzer uygulamalar her geçen gün yaşantımızın bir parçası oluyor. Özellikle sensörlerin gelişimi ve ucuzlaması, Nesnelerin İnterneti (IoT) benzeri teknolojilerin gelişmesi ve giyilebilir cihazların yükselişi ile yapay zeka uygulamaları artıyor ve gelişiyor. Bu değişim kurumların ve kamunun iş süreçlerine de yansıdığında verimlilik, hız ve güvenlik artışı beraberinde geliyor.
Yapay zekayı karşımızda konuşan ağzı ve yüzü olan bir robot olarak düşünmek çok yanlış olacaktır. Yapay zeka fiziksel olarak görülebilecek bir şey değildir. Biz onu ancak hayatımıza getirdiği kolaylık ve sağladığı hızdan anlayabiliriz.
Aslında oldukça uzun zamandır bu teknolojiyi günlük yaşantımızda farkında bile olmadan farklı şekillerde kullanıyoruz.
Sohbet Eden, Cevap Veren Yapay Zeka Uygulamaları: Kullanıcıların sorduğu sorulara her zaman cevap veren ve sürekli olarak öğrenen bu uygulamalar çağrı merkezlerinde çalışan insanları şimdiden işlerinden etmiş durumda. Neredeyse tamamen insansız çağrı merkezlerini yakında sıkça göreceğiz.
Sanal Asistan Uygulamaları: Google Asistan ve Apple Siri bunun en iyi örnekleri olarak gösterilebilir. Sorduğumuz soruları hatırlayarak belirli bir zaman geçse bile sorunun önceki soruların devamı niteliğinde olup olmadığını anlayabilir hale geldiler.
Öneri Yapan Robotlar: Sizin kullanım, dinleme ve izleme gibi alışkanlıklarınızı gözlemleyerek bir sonraki aşamada ilginizi çekecek önerileri size sunan Uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor. Spotify, Youtube ve Netflix bu teknolojiyi hale kullanıyorlar ve oldukça da başarılı sonuçları olduğunu görüyoruz.
Sürücüsüz Araçlar: Çok yakın zamanda yapay zekaya sahip araçları yollarda seyir halinde görebileceğiz. Belki yakın zamanda ehliyet almak ve araç kullanmak bile tarihe karışacak.
Yapay Zekaya Sahip Oyunlar: Son dönemde oyunlar o kadar gelişti ki; oyunun içindeki yapay zeka tüm olasılıkları dikkate alarak size karşı hamle yapabiliyor. Oyunu sanki karşınızdaki bir insanla oynarcasına keyif alabiliyorsunuz.
0 comments